Trenerkurs

Postet av Sokna IL - Håndball den 3. Okt 2021

3 trenere fra Sokna har vært på barnehåndball seminar i Trondheim. Ei helg med høyt nivå når det gjelder trening og foredrag om foreldrerollen vs trenerrollen, Trenerens og barnas rettigheter i idretten. Ei helg som ga oss inspirasjon og motivasjon på å ta årets sesong fatt. Gleder oss enormt til å ta i bruk disse øvelsene på trening. Vi startet kurset med Tom Morten Svendsen som er ansatt som fysisk trener for landslaget til damene. Inspirerende hvordan man kan trene muskler på flere kreative måter og videre bygge på etter nivå. Thorir Hergeirsson er like rolig og artig trener som man kanskje har sett på tv. Han viste oss om ball og ballbane orientert forsvar vs utgruppert forsvarsspill. Hvordan skape rom og bevegelse på et forsvar som ligger ut. Dette var spennende, mye av angrepsspillet kan være stillestående hos barn. Neste dag startet med et foredrag om trenerrollen, og samarbeidet mellom trener og foreldre. Flere som tar på seg som trener på dette nivået er også mor eller far til noen på laget. De er ofte redd for at de andre foreldrene tror man prioriterer sitt eget barn, men at man kanskje heller gir barnet sitt mindre spilletid. Dette er ikke greit. Det å skille på rollene er viktig også for resten av laget.
Valery Putans ga oss masse gode tips om hvordan man kan legge til rette for ei god og variert trening for en større gruppe. Masse småspill og smågrupper som trente på ulike øvelser. Dette er effektiv trening. Han sitter inne på masse erfaring også i barnehåndballen.
Sist men ikke minst fikk vi besøk av selveste Marit Brevik som fortalte om hvordan vi kan jobbe som et team, inkludere foreldre inn i trening og annen aktivitet og hvor viktig dette samarbeidet er for et godt miljø. Videre hvordan vi kan tilrettelegge trening med spillere som ligger på ulike ferdighetsnivå, men likevel være ETT lag.
Seminaret har gitt oss masse godt påfyll, og litt "starstruck" ble vi vel når de store forbildene våre kom og at de kom for oss trenere på gulvet. STOR stas:)Supert av Region Nord som arrangerte dette. Nå gleder vi oss til helgen(3 oktober) starter vi med kick off å besøk av Roar Fixe Forbord,som skal inspirere våre spillere. Her har vi også invitert våre samarbeidsklubber som Støren og Hovin/trønderlyn. 
La høstens eventyr starte:)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.